Nieuws/Binnenland
721585258
Binnenland

Alcoholverkoop aan banden voor Ajax-Chelsea

AMSTERDAM - Zo’n 25 winkels en slijterijen op de Amsterdamse Wallen mogen woensdagmiddag geen alcohol verkopen in aanloop naar de voetbalwedstrijd Ajax-Chelsea. De gemeente wil hiermee overlast door dronken supporters voorkomen. Cafés mogen wel alcohol schenken. Ajax speelt woensdagavond thuis tegen de Engelse club in de Champions League.

Naar verwachting komen rond de 3000 Chelsea-supporters naar de hoofdstad om hun club aan te moedigen. De politie spreekt van een wedstrijd met een hoog risico, aangezien Engelse fans zich in het verleden regelmatig schuldig hebben gemaakt aan wanordelijkheden in de binnenstad. Dit gaat vaak gepaard met overmatig gebruik van verdovende middelen en alcohol.

Op de Wallen geldt al een verbod voor het drinken van alcohol op straat. De gemeente hoopt nu de overlast verder te beperken door de verkoop tijdelijk niet toe te staan tussen 12.00 en 18.00 uur. Winkeliers hoeven de drank overigens niet weg te halen uit hun winkel, maar wie het verbod negeert krijgt een boete van 1200 euro.