Nieuws/Binnenland
72382
Binnenland

Doelwit mislukte moordaanslag Oss zelf opgepakt

OSS - De 36-jarige vrouw uit Oss die in 2015 en 2016 het doelwit was van twee liquidatiepogingen in Oss en Berghem zit zelf ook al enige tijd vast. Een betrouwbare bron heeft dat donderdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad. De verdenking tegen haar is onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch verwijst naar de Brabantse politie, die vooralsnog niets wil zeggen over de aanhouding. Ook de advocaat van de vrouw wil niet reageren.

In eigen huis beschoten

Bianca van der H. werd in 2015 in haar eigen huis beschoten, maar ze wist op tijd weg te duiken en raakte slechts lichtgewond. Voor die aanslag werd deze week een verdachte aangehouden in een tbs-kliniek in Venray. In 2016 werd er wederom een aanslag op op haar leven beraamd, maar toen maakte de schutter een vergissing en werd in Berghem een andere vrouw door het hoofd geschoten. Het slachtoffer overleefde die aanslag ook.

Bianca van der H. was de vriendin van Hans van Geenen, die in 2008 werd gedood bij een wildwestschietpartij op de A73 tussen Venlo en Nijmegen, vermoedelijk als gevolg van een conflict in het drugsmilieu. Ook zij was actief in de hennepteelt.