Nieuws/Binnenland
727924348
Binnenland

Grote brand in houthandel in Lekkerkerk

LEKKERKERK - De brandweer heeft zondagmiddag na uren het sein brand meester gegeven voor een brand die al sinds zondagochtend vroeg woedde in een houthandel in een bedrijfsverzamelgebouw in Lekkerkerk. Dat meldt de Veiligheidsregio Hollands-Midden. De brandweer rukte met veel manschappen uit.

Het gebouw kan gedeeltelijk als verloren worden beschouwd. Het staat aan de Van Markenstraat in de Zuid-Hollandse plaats. De verwachting is dat er nog een tijdje moet worden nageblust.

De brand veroorzaakte een dikke zwarte rookpluim. Daarom werd een NL-Alert verstuurd voor Lekkerkerk en omstreken en werden omwonenden opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er was alleen hinder van de rooklucht en er werden geen verhoogde waarden gemeten.

Vanwege de brand werd, in afstemming met de kerken, besloten de zondagsdiensten van de Evangelisatiekerk, Ichtuskerk en Grote Johanneskerk niet door te laten gaan.

Volgens het nieuwsprogramma Hart van Nederland zijn twee gedupeerden gearresteerd. Zij wilden het brandende pand ingaan, maar werden tegengehouden door de hulpdiensten omdat de situatie te gevaarlijk was. Ze vielen daarop de politie aan en werden aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling en belemmering van de hulpdiensten, weet Hart van Nederland.