Nieuws/Binnenland
72803
Binnenland

Zoektocht naar derde vermiste snowboarder Alpen gestaakt

Een deel van het skigebied in Tignes.

Een deel van het skigebied in Tignes.

VALFREJUS - UPDATE 15.50 uur - Reddingsdiensten in Frankrijk hebben hun zoektocht naar een vermiste Nederlandse snowboarder gestaakt. Het is te warm in het gebied rond Valfrejus, waardoor het gevaar voor nieuwe lawines te groot wordt.

Een deel van het skigebied in Tignes.

Een deel van het skigebied in Tignes.

De hulpverleners hebben vrijdag opnieuw geen spoor gevonden van de 25-jarige Mark, die sinds dinsdag is vermist. Samen met twee vrienden werd hij die dag overvallen door een lawine.

’Flink deel helling afgezocht’

„In de loop van de ochtend zijn opnieuw vijf honden en 30 mensen vertrokken naar de plek des onheils”, vertelt Marcus Schlatmann, die verantwoordelijk is voor het skigebied rond Valfrejus. „Inmiddels hebben ze een flink deel van de helling afgezocht.”

ZIE OOK: Identiteit slachtoffers lawinedrama Alpen bekend

De oud-student van de Radboud Universiteit in Nijmegen was met zo’n twintig leden van de studentenvereniging Navigators op skivakantie in de Franse Alpen. Dinsdag kwam Mark samen met zijn vrienden Timo (21) en Marcel (22) in een lawine terecht buiten de piste. Het lichaam van Marcel werd snel gevonden, woensdag vonden reddingswerkers ook het lichaam van Timo.

Helm gevonden

Van Mark was lange tijd geen spoor, vertelt Schlatmann. Tot donderdag een helm werd gevonden. De zoektocht werd echter bemoeilijkt door de harde wind, die vandaag weer is gaan liggen. „Het is nu onbewolkt, maar wel erg warm. Het kan zijn dat in de loop van de middag het risico te groot wordt voor de reddingswerkers om door te zoeken.”