Nieuws/Binnenland
728213143
Binnenland

Bijbeltekst opgedoken in bitcoin-blokje 666.666

Romeinen 12:21 verstopt in de Bitcoincode.

Romeinen 12:21 verstopt in de Bitcoincode.

In de code voor bitcoin-blokje 666.666 blijkt een bijbeltekst te zijn verwerkt. Die zal er in eeuwigheid blijven staan.

Romeinen 12:21 verstopt in de Bitcoincode.

Romeinen 12:21 verstopt in de Bitcoincode.

666 is volgens het laatste boek Openbaringen ’het getal van het beest’ en wordt door gelovigen geassocieerd met het einde der tijden. Een gebruiker wist een tekst vast te leggen in de code van de digitale munt: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede’ (Romeinen 12, vers 21).

De zogeheten blockchain, de beveiligingsstructuur van cryptocoins, kan nooit gewijzigd worden. Het gaat om een lange reeks van cijfers en codes. Opvallend is de Nieuwtestamentische tekst die ineens langskomt. Eerder wist een gebruiker de geboorte van zijn kind vast te leggen in een cryptocode, een ander deed dat met zijn huwelijksdag.

Wisselende koers

Het ’block’ diende bij deze transactie ter verificatie van een kleine 3.000 transacties ter waarde van een halve bitcoin, schrijft het Nederlands Dagblad. De koers van de bitcoin schommelt donderdagmiddag Nederlandse tijd rond de 27.000 euro. Gebruikers die er jaren geleden vroeg bij waren, maakten duizenden euro’s winst met hun investering.

Ook duizenden andere cryptocoins zijn in omloop, maar bitcoin is op dit moment de meest waardevolle. De koersen staan erom bekend zeer wisselend te zijn. Voorstanders prijzen de digitale munt omdat banken bij de transacties tussen consumenten/particulieren buitenspel staan.