Nieuws/Binnenland
728749901
Binnenland

Vier minderjarige jongens langer vast voor drillrap-steekpartijen

Logo politie ter illustratie.

Logo politie ter illustratie.

AMSTERDAM - Drie jongens van zestien en één van vijftien jaar die mogelijk betrokken zijn bij twee steekpartijen in Amsterdam-Zuidoost in december en januari blijven langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. De steekincidenten zouden onderdeel zijn van een langer lopend conflict, dat vermoedelijk met drillrap te maken heeft.

Logo politie ter illustratie.

Logo politie ter illustratie.

De eerste steekpartij was op 4 december. Een 17-jarige jongen werd in zijn buik gestoken. Op 29 januari liep een 16-jarige jongen steekwonden aan zijn benen en letsel op zijn hoofd op. Inmiddels zijn de slachtoffers ontslagen uit het ziekenhuis.

De jonge verdachten zijn begin deze week en vorige week door de politie aangehouden. Twee van de vier jongens (15 en 16) worden verdacht van betrokkenheid bij beide steekpartijen.

Volgens politie en OM zijn er aanwijzingen dat de steekpartijen te maken hebben met een langer lopend conflict tussen drillrapgroepen. Drillrap kenmerkt zich door agressieve teksten en verheerlijking van geweld. In Amsterdam-Zuidoost zijn meerdere drillrapgroepen actief.