Nieuws/Buitenland
728832951
Buitenland

Tweede coronadode in Italië

ROME - In Italië is een tweede patiënt overleden met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een vrouw in de noordelijke regio Lombardije, bericht persbureau ANSA zaterdag. Het gaat om het derde sterfgeval in Europa.

Italiaanse media maakten een dag eerder al melding van de dood van een man van eind zeventig. Hij was voor zover bekend de eerste Europeaan die overleed nadat hij het virus had opgelopen. Eerder stierf ook al een Chinese toerist in Frankrijk.

De uitbraak van het virus heeft geleid tot onrust in het noorden van Italië. ANSA berichtte vrijdag dat inwoners in meerdere plaatsen in Lombardije, waar zestien besmettingen zijn gemeld, opdracht hebben gekregen thuis te blijven en contact met anderen te mijden.

In de plaats Codogno waren de straten zaterdag uitgestorven. Op een bordje bij de spoedeisende hulp stond "geen toegang" en in het centrum waren alleen een bakker en een apotheek open. Andere winkels bleven dicht.

Burgemeester Francesco Passerini van het plaatsje met 15.000 inwoners zegt dat de bevolking "extreem bezorgd" is over de verspreiding van de ziekte. In Codogno hebben een 38-jarige man, zijn hoogzwangere vrouw en een andere man het virus opgelopen.

Sinds december zijn in China meer dan 2200 patiënten met het virus overleden. Vooral ouderen en mensen die al gezondheidsproblemen hebben lopen risico.