Nieuws/Buitenland
730162910
Buitenland

Twee doden bij aanval met mes in Frankrijk

Romans-sur-Isère - Bij een aanval met een mes in de Zuid-Franse plaats Romans-sur-Isère zijn zeker twee mensen om het leven gekomen en zijn zeven gewond geraakt. Dat melden Franse media. Twee van de gewonden zijn er slecht aan toe.

De politie heeft een verdachte gearresteerd. Het zou gaan om een Soedanese asielzoeker van rond de 30 jaar uit de buurt van Romans-sur-Isère. Hij zou ’God is groot’ (Allahu akbar) in het Arabisch hebben geschreeuwd. De Franse antiterrorisme-instantie buigt zich over de zaak.

De aanval begon in het centrum, waar de dader volgens getuigen een man de keel doorsneed voor de ogen van diens vrouw en kind. Vervolgens ging hij een tabakswinkel binnen, waar hij meerdere mensen aanviel. Daarna stak hij met een tweede mes iemand neer in een slagerij en verdween vervolgens in een supermarkt. Kort voor 11 uur kon de politie hem aanhouden.

’Verfoeilijke daad’

De Franse president Macron noemde de steekpartij een verfoeilijke daad. Hij benadrukt dat de aanval komt op een moment dat zijn land al hard wordt getroffen door de coronacrisis.

Franse media spreken over een aanslag, en verwijzen naar de permanente terreurdreiging sinds de golf van radicaalislamitische aanslagen die in 2015 begon. Eerder dit jaar viel bij Parijs een man wandelaars aan met een mes. Hij had zich tot de islam bekeerd. Er viel een dode voordat de politie de dader doodschoot.

De verdachte van de jongste steekpartij zou de politie hebben gevraagd hem dood te schieten. Hij werd gearresteerd.