Nieuws/Binnenland
731306914
Binnenland

Man overleden aan verwondingen na woningbrand Hoogeveen: oorzaak nog onbekend

HOOGEVEEN - De man die gewond raakte tijdens een woningbrand aan de Lomanlaan in Hoogeveen in de nacht van vrijdag op zaterdag is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie Drenthe op sociale media. Er wordt nog altijd naar ’verschillende scenario’s’ gekeken wat betreft de oorzaak.

De brand woedde in een appartementencomplex waar het 56-jarige slachtoffer tijdens de bluswerkzaamheden van de brandweer werd gevonden.

De man werd zwaargewond uit de duplexwoning gehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Agenten kwamen direct onderzoek doen.

Omliggende woningen moesten voor de veiligheid worden ontruimd. Nadat de brandweer de woningen had gecontroleerd, konden alle bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Hoe de brand precies is ontstaan is niet duidelijk. De politie doet uitgebreid onderzoek en zoekt getuigen en camerabeelden. De politie zegt ‘rekening te houden met verschillende scenario’s’.

Verscherpt toezicht

De omgeving van het complex staat al enige tijd onder verscherpt toezicht in verband met diverse autobranden. Het complex was bovendien eerder doelwit van een gerichte aanslag. 15 januari 2020 vond er bij een van de appartementen een explosie plaats. Twee bewoners, een man, vrouw en een baby zijn toen door de brandweer van hun balkon gered.