Nieuws/Binnenland
733719139
Binnenland

Wandelaar door auto geschept in Breezand, slachtoffer uit sloot gehaald

Breezand - Een wandelaar is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Zandvaart in Breezand. Hij kwam in een sloot terecht en is door een vriend uit het water gehaald.

Het slachtoffer en zijn vriend liepen omstreeks 22.15 uur op de Zandvaart toen de auto kwam aanrijden. De wandelaar kwam door nog onbekende oorzaak op de voorruit terecht en werd in het water gelanceerd. De man is zo snel mogelijk door zijn vriend uit de sloot gehaald, een passant alarmeerde de hulpdiensten.

De hulpdiensten, waaronder politie, brandweer en een ambulance, kwamen snel ter plaatse. De gewonde man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter en duikploeg van de brandweer werden uiteindelijk afgemeld. De bestuurder en bijrijder van de auto zijn naar het politiebureau gebracht waar een verklaring is opgenomen.

De Verkeersveiligheidsanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Agenten hebben ter plaatse sporen- en forensisch onderzoek verricht. De Zandvaart was enige tijd afgesloten.