Nieuws/Binnenland
734721140
Binnenland

Dode en een zwaargewonde bij schietpartij Ridderkerk, man en vrouw opgepakt

RIDDERKERK - Voor de fatale schietpartij in het dorp Bolnes in de gemeente Ridderkerk heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het zijn een man van 33 en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam. Twee mannen raakten zwaargewond toen de auto waarin ze zaten op een parkeerplaats aan de Vechtstraat onder vuur werd genomen. Een van de twee, een 30-jarige man uit Oud-Beijerland, overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De ander, een man van 32 uit Oud-Beijerland, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij was de bestuurder van de auto.

De schietpartij was zaterdag omstreeks 15.15 uur. De auto met de slachtoffers werd korte tijd later aangetroffen aan de Oostdijk in Rotterdam. „We denken dus dat de gewonde slachtoffers nog zijn gaan rijden, maar of dat ook echt zo is, moet uit politieonderzoek blijken.”

Hoe de twee verdachten bij de schietpartij waren betrokken, wordt nog onderzocht. De politie vraagt mensen die camerabeelden hebben gemaakt van het incident of die er getuige van waren, zich te melden.