Nieuws/Binnenland
734944302
Binnenland

Boze Trump retweet Nederlandse Maarten

Hele wereld lacht om foto van Trump, deze Nederlander moet het ontgelden

WASHINGTON - Een nieuwe foto van Donald Trump gaat de wereld rond. Op Twitter wordt gelachen om het kapsel van de Amerikaanse president en de kleur van zijn gezicht. Een Nederlander, met nog geen 150 volgers die meelachte, kreeg de volle laag. Twitteraar Maarten van der Linden werd zaterdag namelijk geretweet door misschien wel de meest invloedrijke gebruiker van het sociale medium: president Trump.

Van der Linden, die volgens zijn profiel zowel in Nederland als Denemarken vertoeft, deelde een foto van de president waarop Trumps haarlijn ineens opvallend zichtbaar is en zijn gezicht een oranje gloed lijkt te hebben. Te veel make-up, was het oordeel van Van der Linden, die Trump in zijn bericht tagde en zijn verbazing uitsprak dat dit de president van Amerika is. Hij plaatste de foto in zwart-wit, waardoor de witte rand op het gezicht van de president nog opvallender is.

Met zijn ruim 72 miljoen volgers hoeft Trump niet te klagen over aandacht. Toch moet hij de foto van Van der Linden, ondanks een schamele honderd volgers (op dat moment), opgemerkt hebben. De president reageerde op hoge toon: ’Meer nepnieuws. Dit was gefotoshopt, overduidelijk, maar de wind was sterk en het kapsel ziet er goed uit? Alles om te vernederen!’

Het bericht van Trump werd al snel tienduizenden keren gedeeld. En dat legt ook Van der Linden geen windeieren: zijn foto kreeg door de vermelding van Trump een ’boost’, ook heeft hij er ineens een hele schare nieuwe volgers bij. Buitenlandse media, zoals The Daily Mail, schrijven ook over de Twitterruzie. De Nederlander zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Overigens is de originele foto afgelopen vrijdag gemaakt bij het Witte Huis, toen Trump terugkwam van een bezoek aan de stad Charlotte in de staat North Carolina.