Nieuws/Binnenland
73536
Binnenland

Oproep aan Marokkanen om te stemmen

RIJSWIJK - Een groot aantal Marokkaanse organisaties, waaronder Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) en Unie van Marokkaanse Moskeeorganisaties in Nederland (UMMON), roept alle Marokkaanse Nederlanders op om woensdag te gaan stemmen.

Ze roepen hun aanhangers op hun „stem te laten horen voor een rechtvaardige en inclusieve samenleving”, aldus de organisaties zondag in een persbericht.

„Door te stemmen kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van Nederland en ervoor zorgen dat het land een plek wordt waar alle Nederlanders zich thuis voelen. Het zijn spannende tijden en daarom is het van essentieel belang dat we een tegengeluid laten horen tegen de haatzaaiende verhalen van extreme groepen”, aldus het persbericht.

„Ook moeten we een duidelijk signaal afgeven aan partijen die in hun beleid maatregelen zullen nemen die niet alleen indruisen tegen de principes van de rechtstaat, maar ook een direct gevaar vormen voor de positie van grote groepen Nederlanders met een migratieachtergrond.”