Nieuws/Binnenland
735927299
Binnenland

Loslopende runderen hinderen agenten na vondst dode

Grens tussen de Nederlandse en Duitse Meinweg

Grens tussen de Nederlandse en Duitse Meinweg

HERKENBOSCH - Politieonderzoek na de vondst van een lichaam in Nationaal Park De Meinweg in Limburg is zondagmiddag danig gehinderd door een kudde loslopende galloway-runderen. De grote grazers waren afgekomen op eten dat bedoeld was als lunch voor de agenten.

Grens tussen de Nederlandse en Duitse Meinweg

Grens tussen de Nederlandse en Duitse Meinweg

De oudere dieren toonden zich geïrriteerd over de aanwezigheid van agenten omdat er jonge kalveren bij liepen. Twee stieren bemoeiden zich met de lunch die voor de agenten was gebracht: zij wilden het vers aangevoerde voedsel bewaken. Later gingen de kalfjes ook nog liggen aan de voet van de heuvel waar het stoffelijk overschot was gevonden.

Rond de middag was melding gemaakt van de vondst van het stoffelijk overschot in het bos- en heidegebied. Daarop startte de recherche ter plaatse een forensisch onderzoek. Uiteindelijk gingen de runderen toch wat verder weg staan en kon de politie bij het lichaam. Het is voor onderzoek meegenomen.

Geen aanwijzingen misdrijf

Het is nog niet duidelijk hoe de gevonden persoon is overleden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, meldt de politie zondag aan het eind van de middag.