Nieuws/Binnenland
739033294
Binnenland

Gevonden lichaam is van vermiste surfer Mathijs

SCHEVENINGEN - Het lichaam dat donderdagochtend in het water van Scheveningen werd gevonden, is van de 23-jarige surfer Mathijs.

Dat bevestigt de politie. „Identificatie heeft uitgewezen dat het lichaam dat vanmorgen werd gevonden bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen van de 23-jarige vermiste surfer is. Zijn familie is in kennis gesteld.”

Bij Scheveningen kwamen op 11 mei vijf surfers om het leven nadat ze terecht kwamen in een dikke laag schuim. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken die maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden een dag later geborgen. Het stoffelijk overschot van de vijfde surfer dreef weg tijdens een bergingspoging.

Na een melding van twee wandelaars gingen hulpdiensten donderdagochtend zoeken en kon het lichaam van de student geborgen worden. Laag water en een andere wind hebben hierbij vermoedelijk geholpen.

„Met de vondst van het laatste, vijfde, slachtoffer van het surfongeval van 11 mei komt een eind aan de onvoorstelbare onzekerheid van zijn familie en vrienden. Het verdriet wordt er niet minder om en wij leven intens met hen mee”, schrijven burgemeesters Johan Remkes (Den Haag) en Marja van Bijsterveldt (Delft) in een gezamenlijke verklaring. „De afgelopen weken is de zoektocht nooit echt gestaakt en hiermee kan dat deel van het drama nu worden afgesloten. De families en vrienden van alle slachtoffers delen een verdrietige geschiedenis en kunnen rekenen op onze steun.”

Vrijdag moet duidelijker worden waar het precies misging met de surfers. Dan komen de eerste onderzoeken beschikbaar, meldt de gemeente Den Haag.