Nieuws/Binnenland
741661614
Binnenland

Dode door brand in flatwoning Vlissingen

VLISSINGEN - Een persoon is donderdagavond om het leven gekomen door een explosie en daaropvolgende brand in een flatwoning aan de Hogeweg in Vlissingen. Een ander is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Drie mensen zijn lichtgewond geraakt, meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De explosie had plaats op de eerste verdieping. De daaropvolgende brand sloeg over naar de bovenliggende twee verdiepingen van het vier woonlagen tellende complex. Er kwam veel rook vrij. Een kleine twee uur later was de brand meester.

De politie gaat vrijdag onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er is veel schade aan de woningen. Het gaat vooral om rook- en waterschade en gesprongen ruiten.

In totaal zijn 22 woningen ontruimd. Twee woningen blijven afgesloten voor politieonderzoek. De brandweer, gemeente en woningcorporatie hebben de staat van de woningen onderzocht. Er is vooral rook- en waterschade en gesprongen ruiten. De bewoners van negen woningen kunnen nog niet terugkeren naar huis. Van de andere elf woningen is het nog niet bekend. Voor de bewoners is slachtofferhulp ingeschakeld .De burgemeester van Vlissingen Bas van den Tillaar heeft de opgevangen bewoners bezocht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop