Nieuws/Buitenland
742155599
Buitenland

Oud-president Barack Obama geeft steek onder water

WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zaterdag in een online toespraak tot geslaagde studenten de aanpak van de coronacrisis in de VS gehekeld. Hij zei dat het de Verenigde Staten in deze zaak ontbreekt aan leiderschap.

Volgens Obama heeft het gevreesde virus het „gordijn weggetrokken van de gedachte dat de mensen aan de knoppen weten waarmee ze bezig zijn.” Verscheidene van hen „doen niet eens alsof ze verantwoordelijk zijn.”

Obama noemde geen namen, maar hij leverde dit commentaar na onlangs al hard te hebben uitgehaald naar het coronabeleid van zijn opvolger Donald Trump. Diens behandeling van de epidemie noemde hij in een gesprek met voormalige medewerkers „een absoluut chaotische ramp.”

Ook de nieuwe sneren zijn duidelijk aan het adres van Trump gericht, stellen Amerikaanse media.

Ondertussen blijft president Trump op sociale media reppen over ’Obamagate’, waarover hij al lange tijd fulmineert op Twitter zonder dat hij op dit moment in detail wil treden over zijn beschuldigingen aan het adres van de oud-president, die volgens hem achter het onaanvaardbare optreden van de FBI zat inzake voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn.