Nieuws/Buitenland
74374
Buitenland

Man (78) steekt verpleegster in brand

Holon - Een 56-jarige verpleegster is dinsdag om het leven gekomen in het Israëlische Holon nadat een patiënt haar in brand had gestoken. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz. Een 78-jarige man werd kort hierna opgepakt.

Volgens de politie was de man niet tevreden met zijn eerdere behandeling en kwam hij verhaal halen. Hij liep dinsdagmorgen de kliniek binnen aan de Kaplan Street in Holon, vlak in de buurt van Tel Aviv en gooide een brandbare vloeistof over de 56-jarige Tova Carero heen. Daarna stak hij haar in brand en sloeg hij op de vlucht.

’Geschokt’

Toen de brandweer ter plaatse kwam, zagen brandweermannen een „dikke rook” in het gebouw hangen. Na het blussen werd het lichaam van Carero ontdekt. Drie andere mensen waren zo geschrokken dat er medische hulp werd ingeschakeld.

De Israëlische minister van Gezondheid liet weten geschokt te zijn dat een verpleegster waarschijnlijk om het leven is gebracht door een patiënt. In Israël zal woensdag twee uur worden gestaakt bij verschillende gezondheidsklinieken vanwege de dood van Tova Carero.