Nieuws/Binnenland
745490849
Binnenland

Coronacrisis: vrijdag 6 november

LIVE | Nieuw recordaantal coronabesmettingen Frankrijk en Italië

AMSTERDAM - Het aantal coronabesmettingen loopt in de Verenigde Staten en Europa flink op. Wereldwijd worden extra coronamaatregelen getroffen zoals volledige en lokale lockdowns, avondklokken en contactbubbels. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Frankrijk heeft vrijdag een record van 60.486 nieuwe besmettingen met het coronavirus geboekt, nadat donderdag ook een recordaantal van ruim 58.000 was gemeld. Dat staat in cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Het totale aantal besmettingen dat is vastgesteld in Frankrijk komt daarmee op 1,66 miljoen, goed voor de vijfde plaats wereldwijd, achter de Verenigde Staten, India, Brazilië en Rusland.

Een week nadat in Frankrijk een nieuwe nationale lockdown van kracht werd, stromen de ziekenhuizen minder snel vol. Het aantal coronapatiënten dat werd opgenomen in een ziekenhuis nam vrijdag met 553 toe, de kleinste dagelijkse stijging in bijna drie weken. Het aantal opnames op de intensive care vertoonde de kleinste stijging in zes dagen.

Ook Italië in problemen

In Italië is vrijdag opnieuw een recordaantal coronabesmettingen gemeld. Er werden 37.809 nieuwe ziektegevallen geregistreerd.

De noordelijke regio Lombardije is het zwaarst getroffen gebied van het land, met 9934 nieuwe gevallen. Ook werden er in Italië vrijdag 446 nieuwe sterfgevallen gemeld. In het land zijn tot nu toe 40.638 mensen overleden aan Covid-19. Italië staat wereldwijd op de zesde plaats wat betreft het aantal sterfgevallen door de ziekte.

Donderdag werd ook al een recordaantal nieuwe besmettingen gemeld, 34.505 in 24 uur.

Om de virusgolf onder controle te krijgen, is in het land vanaf vrijdag een avondklok van kracht. Ook heeft de regering in Rome een gedeeltelijke lockdown ingevoerd voor verschillende regio's.

In Europa zijn nu meer dan 300.000 mensen overleden aan Covid-19, stelt persbureau AFP vast op grond van eigen tellingen. Nederland telt iets minder dan 8.000 bekende coronadoden.

Het overige nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment en persoonlijk:

Lees hier het coronanieuws terug van donderdag 4 november.