Nieuws/Binnenland
74906
Binnenland

Burgemeester op de fiets langs 29 stembureaus

BORCULO - Hij staat bekend als snelste burgemeester van ons land: Joost van Oostrum van fusiegemeente Berkelland. De Achterhoekse burgervader is veelvoudig Nederlands kampioen wielrennen voor burgemeester. Vandaar dat de VVD’er vandaag op de racefiets klom om een bezoekje te brengen alle 29 stembureaus in zijn gemeente, waaronder Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. ,,Het is heerlijk weer dus wat wil een mens nog meer? Vanwege de stembureaus in de buitengebieden is het echter al met al meer dan honderd kilometer. En omdat ik her en der word aangesproken, gaat het allemaal toch wat langer duren dan ik vooraf had gepland. Ik verwacht er toch wel de hele dag zoet mee te zijn.”

En ondertussen moet Van Oostrum ook nog op de koffie bij een 60-jarig huwelijkspaar. ,,Nee, niet in deze kloffie. Tussentijds fiets ik even naar huis en trek mijn beste pak aan.”

Zelf heeft hij nog geen tijd gehad om zijn stem uit te brengen. ,,Ik ben van plan dat vanavond te doen. Bij het stembureau op tweehonderd meter van mijn huis in de buurtschap Noordijk. Dan heb ik in de tussentijd ook nog mooi even tijd om te bedenken op wie ik precies ik mijn stem ga uitbrengen. En op welke partij? Haha, nee hoor, dat weet ik al wel…”