Nieuws/Binnenland

Politie: Michel Boer vuurwapengevaarlijk

Oprichter Satudarah op opsporingslijst

Michel Boer staat op de Nationale Opsporingslijst.
1 / 2

Michel Boer staat op de Nationale Opsporingslijst.

Politie.nl

HILVERSUM - Een van de oprichters van motorclub Satudarah is dinsdag op de nationale opsporingslijst van de politie geplaatst. Verdachte Michel Boer (52) is een van de vier mannen die aan het hoofd staat van de motorclub. Samen met de drie anderen verdenkt de politie hem ervan leiding te geven aan een criminele organisatie die zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Michel Boer staat op de Nationale Opsporingslijst.
1 / 2

Michel Boer staat op de Nationale Opsporingslijst.

Politie.nl

Eind september werden de kopstukken Angelo M. (40) uit Tilburg, Xanterra M. (43) uit Tilburg en Paul M. (48) uit Maastricht aangehouden. Zij zitten nog vast. Michel Boer was toen niet op zijn verwachte verblijfplaats en heeft via zijn advocaat aan de politie laten weten dat hij niet van plan is om zich over te geven. Het was voor de politie reden om hem dinsdagavond met naam en foto te tonen in Opsporing Verzocht. De politie waarschuwt dat de verdachte vuurwapengevaarlijk is.

De politie maakte in het opsporingsprogramma ook bekend dat er wordt gezocht naar de daders van een ernstige mishandeling van een clublid uit Geldrop. De man is vermoedelijk op een clubavond van Satudarah in Weert mishandeld en daarna met ernstige verwondingen afgeleverd bij het ziekenhuis in Geldrop. Het slachtoffer lag enkele dagen in coma maar wilde nadat hij was ontwaakt niet vertellen wat er met hem was gebeurd.

De politie hoopt dat clubleden hun zwijgplicht willen doorbreken.

Lees meer over