Nieuws/Binnenland
749574612
Binnenland

Nijpend tekort aan agenten door coronamaatregelen

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

AMSTERDAM - Bij de Nationale Politie zijn door de coronamaatregelen zoveel agenten uitgevallen, dat op sommige plekken de werkzaamheden in het geding komen. De korpsleiding noemt dit in een brief aan medewerkers „onacceptabel.” Daarom is besloten medewerkers in sommige gevallen op korte termijn bij een commercieel bedrijf te laten testen.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Op die manier hoopt de leiding de uitval van agenten wegens ziekte, wachttijden voor coronatesten en eventuele quarantaine te beperken. „Simpelweg omdat het niet uit te leggen is als de veiligheid van burgers en medewerkers in gevaar komt, doordat wij de continuïteit van de operatie niet kunnen waarborgen”, aldus de korpsleiding.

Leidinggevenden van een eenheid kunnen contact opnemen met de bedrijfsarts, die op zijn beurt het bedrijf Eurofins kan inschakelen.

Essentieel belang

De korpsleiding benadrukt dat aanwezigheid van agenten op straat van essentieel belang is voor de veiligheid van burgers en medewerkers. Door de aard van het werk hebben agenten meer kans dan gemiddeld om besmet te raken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo