Nieuws/Binnenland
750703562
Binnenland

Lek in coronapas België: groen vinkje voor besmette gevaccineerde

BRUSSEL - Belgen die ondanks een volledige vaccinatie besmet zijn geraakt met het coronavirus, kunnen toch hun coronabewijs gebruiken. De app wordt zo snel mogelijk aangepast om dat in het vervolg te voorkomen.

Wie twee coronaprikken heeft gehad, of eentje van het Janssen-vaccin, krijgt van de app groen licht, zo blijkt. Een positieve test verandert daar niets aan. De ontwikkelaars van de app hielden er geen rekening mee dat een volledig ingeënte gebruiker alsnog het virus zou kunnen opdoen.

De zogeheten Covid Safe-app wordt nu zo aangepast dat een positieve coronatest die voor elf dagen op rood zet. „We gaan dat oplossen”, zegt verantwoordelijke Barbara Van Den Haute op de Belgische nieuwszender Radio 1. Gevaccineerden die een papieren coronabewijs gebruiken kunnen dat ook na een positieve test nog wel blijven doen, erkent ze. Maar ze rekent op „burgerzin” en verantwoordelijkheidsgevoel.

België gebruikt het coronabewijs nu voor reizigers en bezoekers van evenementen, maar zeker in Brussel moet het vermoedelijk over een paar weken ook in onder meer de horeca worden getoond.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop