Nieuws/Buitenland
750739308
Buitenland

OORLOG IN OEKRAÏNE

Zelenski: ’We hadden hiervoor gewaarschuwd’

Rusland reageert op raketinslag Polen

MOSKOU - Rusland noemt de meldingen over een Russische raketinslag in NAVO-lidstaat Polen een doelbewuste provocatie om de spanningen verder op te voeren. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er geen Russische aanvallen uitgevoerd op doelwitten in de buurt van de Oekraïense grens met Polen.

Het departement reageert op berichten dat een of twee Russische raketten op Pools grondgebied zouden zijn terechtgekomen, waarbij zeker twee mensen om het leven kwamen. Ondertussen melden Poolse media dat het mogelijk brokstukken waren van een Russische raket die door de Oekraïense strijdkrachten zou zijn geraakt.

Zelenski: ’We waarschuwen al langer’

De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt in een videoboodschap dinsdag dat hij al „langer waarschuwt dat de Russische aanvallen niet beperkt blijven tot Oekraïne.” Hij bedankt Polen daarnaast voor de steun die zij tot heden hebben geboden, zoals bijvoorbeeld het opvangen van miljoenen Oekraïense vluchtelingen sinds het uitbreken van de oorlog. Ook benadrukt hij dat er „actie nodig is na deze aanvallen.”

OORLOG IN OEKRAÏNELees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover