Nieuws/Binnenland
751849543
Binnenland

17-jarige Haagse jongen mogelijk doodgestoken als vergelding

DEN HAAG - De 17-jarige jongen die afgelopen mei in Den Haag is overleden, is mogelijk doodgestoken als vergelding voor een ruzie eerder die dag. Daarbij raakte een 14-jarige jongen zwaargewond.

De officier van justitie denkt dat de steekpartijen mogelijk te maken hebben met een ruzie tussen rivaliserende drillrapgroepen. De verdachten zijn bevriend of familie van de 14-jarige jongen die neergestoken werd. Ze zouden actief op zoek zijn gegaan naar het 17-jarige slachtoffer. De officier verdenkt vier personen van het daadwerkelijk neersteken van het slachtoffer, de rest is volgens haar schuldig aan het zoeken, opwachten en achtervolgen van het slachtoffer. De jongen werd 6 mei op de Rijswijkseweg in Den Haag neergestoken en overleed ter plekke.

Inmiddels zijn elf jongeren en jonge mannen opgepakt in verband met de fatale steekpartij. Vijf van hen - tussen de 20 en 23 jaar - moesten donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Den Haag verschijnen.

De andere verdachten zijn later deze maand aan de beurt. De zaak is nog niet inhoudelijk behandeld, dat gaat waarschijnlijk nog een half jaar duren omdat er onder meer nog onderzoek moet worden gedaan en getuigen moeten worden gehoord.