Nieuws/Binnenland
754251988
Binnenland

Veelpleger negeert stopteken en rijdt in op politieauto

Rijsbergen - Een automobilist is maandagochtend in de Brabantse gemeente Zundert opzettelijk tegen een politieauto aangereden nadat hij een stopteken had genegeerd, meldt de politie. De agent die in de auto zat, heeft aangifte gedaan en de 29-jarige bestuurder is aangehouden voor poging tot doodslag. De agent heeft hoofdpijn en last van zijn kaak en nek opgelopen door de aanrijding.

De politie wilde de man controleren omdat hij met een aanhangwagen zonder kentekenplaat reed. Toen de bestuurder een stopteken kreeg gaf hij gas, waarop een achtervolging volgde. De agent reed om om de auto te onderscheppen, maar in plaats van dat de man stopte, reed hij tegen het politievoertuig aan. Hierna probeerde hij verder te rijden door een tuin en belandde hij 100 meter verderop in een sloot.

De aangereden agent hield de bestuurder met behulp van pepperspray aan en nam hem mee naar het bureau. Hier bleek de man 4 gram amfetamine bij zich te hebben. De 29-jarige man uit Zundert staat geregistreerd als veelpleger. Hij wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag, rijden onder invloed en vernieling. De politie onderzoekt nog of de auto waar de man in reed of de aanhanger gestolen zijn.