Nieuws/Binnenland
75539032
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

‘Grote behoefte aan verbindend leiderschap’

Nederland is gespletener dan ooit. De coronacrisis en de politieke vertrouwenscrisis vormen samen een explosief mengsel. Daar komt nu het Israëlisch-Palestijnse conflict bij, dat zich ook in onze straten manifesteert. Nederland heeft een enorme behoefte aan verbindend leiderschap. Maar er is niemand van enig gezag met een goed verhaal, zegt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk.

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of natuurlijk via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en alle andere podcast apps:

Hoe creëer je gemeenschapszin in een samenleving die zo sterk is gesegregeerd en gepolariseerd? Duk ging te rade bij mentaliteitshistoricus Willem Vrijhof, die vindt dat intellectuelen veel nadrukkelijker moeten nadenken over een nieuw verhaal voor Nederland. Duk: De meeste politici zijn helaas te laf om een visie te verwoorden waarin zij ook de problemen van deze tijd - zoals de import van conflicten uit het Midden-Oosten en Afrika - durven te benoemen.