Nieuws/Binnenland
76057
Binnenland

Dagen Hans Spekman geteld

PvdA’ers willen voorzitter lozen

Hans Spekman

Hans Spekman

Den Haag - PvdA’ers geven geen cent meer voor het politieke leven van hun partijvoorzitter Hans Spekman. Boze sociaaldemocraten vinden het onbegrijpelijk dat de preses geen gevolgen verbindt aan de dramatische afstraffing van hun partij bij de verkiezingen.

Hans Spekman

Hans Spekman

Ze hopen dat de architect van de mislukte lijsttrekkersstrijd tussen Asscher en Samsom snel zal inzien dat hij moet opstappen. Deze door PvdA’ers al genoemde ’spexit’ zou nog voor zaterdag moeten plaatsvinden, wanneer de rode partij een ledenraad houdt. Zelf liet Spekman weten deze dag nog wel te willen afwachten. „Ik ben door de leden voor vier jaar gekozen. Ik ben altijd bereid om op te stappen als de leden dat willen.”

Tal van PvdA’ers willen het zover niet laten komen. Zij trekken het rode messenblok nu al leeg, in de hoop dat het kwartje bij de man met de eeuwige slobbertrui eerder valt. Woede is er omdat Spekman ondanks de historische verkiezingsnederlaag van de PvdA koste wat kost aan zijn baan blijft vasthouden. Veel Kamerleden en hun tientallen medewerkers staan wel op straat.

Lees het hele verhaal: Alleen maar erger (Premium)