Nieuws/Binnenland
76064
Binnenland

’Camiel Eurlings wel degelijk strafblad’

Camiel Eurlings

Camiel Eurlings

Amsterdam - Camiel Eurlings is wel degelijk schuldig bevonden aan mishandeling en heeft nu een strafblad. Dat stelt Eurlings’ ex-vriendin Tessa Rolink naar aanleiding van een verklaring van de oud-minister donderdagavond, dat hij akkoord is gegaan met een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie.

Camiel Eurlings

Camiel Eurlings

In de reactie van Rolink klinkt verbittering door over het persbericht dat Eurlings’ woordvoerder Jan Driessen gisteren naar buiten bracht. „Hij heeft een taakstraf opgelegd gekregen, aldus Tessa Rolink. „Ik wil niets van iemand die zo liegt en bedriegt en geen bedrag kan goedmaken wat hij heeft gedaan.”

ZIE OOK: Camiel Eurlings wil mishandelingzaak ex-vriendin schikken

Mishandeld in Valkenburg

De vrouw blijft bij de beschuldiging dat ze door Eurlings is mishandeld na een feestje in Valkenburg. Ze liep daarbij ook letsel op. „Hij is veroordeeld en heeft een strafblad met mishandeling, dat is wat ik wilde”, aldus Tessa Rolink. „Dat zijn persmeneer er een andere draai aan geeft is juridisch onjuist. Mocht het nog een keer gebeuren, dan is het recidive en dat is ook belangrijk. Het mag niet nog een keer gebeuren.”

Rolink vervolgt: „Ik neem aan dat de officier van justitie niet liegt en ze heeft mij duidelijk gemaakt dat dit een duidelijke zaak was waarin de bewijslast makkelijk rond was. En dat hij denkt dat mishandeling van een vrouw niets ernstigs is, vind ik eng.”