Nieuws/Buitenland
766026
Buitenland

Tragische dood veteraan en zijn vrouw ’the Queen’

Charles (100) en Sara (99) komen om in vuurzee Californië

De familie gaf een foto van het echtpaar vrij.

De familie gaf een foto van het echtpaar vrij.

NAPA - De verwoestende bosbranden in Californië hebben het leven gekost van het hoogbejaarde echtpaar Charles (100) en Sara Rippey (99). Door de snel oprukkende vlammenzee in Napa wist het stel, dat al 90 jaar samen was, niet op tijd weg te komen.

De familie gaf een foto van het echtpaar vrij.

De familie gaf een foto van het echtpaar vrij.

Een zoon van het echtpaar is diep geschokt. „Als kinderen hebben we het er vaak over gehad hoe het zou zijn als één van onze ouders verder zou moeten zonder de ander. Ze konden gewoon niet zonder elkaar. Dit is een tragisch einde, maar dat ze nu samen gaan is vermoedelijk wat ze gewild zouden hebben”, aldus de 71-jarige Mike Rippey in Amerikaanse media. „Als één van de twee het had overleefd, was het eigenlijk veel erger geweest”, zegt kleindochter Ruby Gibney.

Inmiddels staat het dodental van de bosbranden in de Amerikaanse staat op 17.

Geen sporen

De zoon heeft het uitgebrande huis tevergeefs doorzocht in de hoop nog een aandenken aan het lange leven van zijn ouders te vinden. De hitte verwoestte alles. Charles vocht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika, Frankrijk en Italië. Toen hij terugkeerde in de VS, stichtte hij met Sara een gezin met vijf kinderen.

Mevrouw Rippey was naast het drukke gezinsleven altijd in de weer met bridge, golf en tennis. Haar man verraste haar regelmatig met juwelen en noemde zijn vrouw ’the Queen’. Het stel woonde 35 jaar in Napa, ten noorden van San Francisco.

Huishoudhulp

Een huishoudhulp had de avond voor het drama nog voor het stel gekookt. Toen de vlammenzee later op de avond toesloeg, probeerde de hulp het stel nog te redden. Het echtpaar lag op dat moment al te slapen. De hulp slaagde er nog in Sara in een rolstoel te krijgen, maar toen het dak begon in te storten kon de hulp weinig mee betekenen. Afgelopen maart had het stel met de hele familie nog het 75-jarig huwelijk gevierd.

Door de bosbranden in Californië verloren al zeker 17 mensen het leven.

Door de bosbranden in Californië verloren al zeker 17 mensen het leven.