Nieuws/Binnenland
766694716
Binnenland

Medewerker van zorgvilla voor kinderen verdacht van ontucht

Villa ExpertCare Waalre

Villa ExpertCare Waalre

WAALRE - Een zorgmedewerker van een instelling van chronisch zieke kinderen in Waalre wordt verdacht van ontucht. De medewerker van de kinderzorgvilla is inmiddels op non-actief gesteld in verband met het onderzoek door de autoriteiten, zei een woordvoerster van Villa ExpertCare na berichten hierover in regionale media.

Villa ExpertCare Waalre

Villa ExpertCare Waalre

De woordvoerster van de instelling zei „enorm geschrokken” te zijn. „Je hebt hier te maken met een kwetsbare doelgroep, kinderen die niet altijd voor zichzelf kunnen praten. Vreselijk!”

Donderdag zijn de ouders van de kinderen die verblijven in Villa ExpertCare Waalre (voorheen Mappa Mondo) op de hoogte gesteld door de directie van de instelling, de politie en de GGD. „Vanuit de ouders waren er veel vragen tijdens de informatiemiddag. Inhoudelijk kon de politie geen informatie delen in verband met het lopende onderzoek en de privacy”, aldus de woordvoerster.

Villa ExpertCare is naar eigen zeggen „geschrokken van het bericht van ongewenst gedrag en hoopt dat er snel meer duidelijkheid ontstaat voor alle betrokkenen.” De instelling heeft melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Volgens de woordvoerster doet het openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar de vermeende ontucht. „We wachten af wat daar uitkomt”, zei ze. Bij het OM was vrijdagavond niemand voor een reactie bereikbaar.