Nieuws/Buitenland
767398
Buitenland

’Soms hebben we wel ruzie’

Vrouw geeft mannen op en trouwt haar hond

Wilhelmina en Henry

Wilhelmina en Henry

Al acht jaar is Wilhelmina Morgan Collagan (43) uit Noord-Ierland gelukkig getrouwd ... met haar hond. Henry, een 8-jarige Yorkshire Terrier, is altijd beschikbaar voor knuffels, is loyaal en steunt zijn baasje en levenspartner altijd.

Wilhelmina en Henry

Wilhelmina en Henry

Al jaren was Wilhelmina niet bepaald gelukkig in de liefde. Toen ze las dat er mensen zijn die online met hun huisdier trouwen, besloot ze dat ook te doen. En de gelukkige was Henry, het hondje van een vriend dat ze in 2008 had geadopteerd.

„Ik heb een rumoerige periode in mijn leven meegemaakt sinds het huwelijk in 2009. Ik verloor mijn baan in een begrafenisonderneming en sindsdien ben ik noodgedwongen actief als freelance balsemer. Het is niet echt een lucratieve business. Ook is mijn huis nog overstroomd”, legt ze uit in Britse media.

’Soms ruzie’

„Henry was mijn steun en toeverlaat bij dit alles. Hij is zo loyaal, Ik noem hem ’Ri’, dat is Gaelisch voor koning, want hij is een koning, mijn koning. Meestal gaat het goed tussen ons, maar soms hebben we wel ruzie.”

Wilhelmina Morgan Collagan

Wilhelmina Morgan Collagan

Het is niet helemaal duidelijk of het legaal is om te trouwen met je huisdier in Noord-Ierland, maar desalniettemin hebben Wilhelmina en Henry een hechte band die zeer serieus wordt genomen door de vrouw.

’Eigen nummer’

Het koppel heeft ook een eigen nummer genaamd ’Harry’s Song’ met daarin de tekst: „Harry is my love. Harry is the one.” Het einde van de relatie is nog niet in zicht.

„Ik weet dat ik voor het leven samen zal zijn met Henry. Mensen denken dat ik gek ben, maar hij zou perfect zijn voor mij”, aldus de dolverliefde Wilhelmina.