76741
Buitenland

Luchthaven ontruimd * Politie massaal ter plaatse

Man doodgeschoten op vliegveld Parijs

PARIJS - Een man is zaterdag op het Parijse vliegveld Orly doodgeschoten toen hij het wapen van een militair afpakte. Het hele vliegveld is ontruimd en alle vluchten van en naar Orly zijn opgeschort. De minister van Binnenlandse Zaken Bruno Le Roux gaat naar de luchthaven toe. Er zijn volgens de autoriteiten verder geen slachtoffers gevallen.

Franse media meldden dat er een verband is met een schietpartij eerder in de ochtend in het noorden van de regio Parijs. Daar raakte een agent licht gewond, toen hij samen met twee collega’s een auto voor controle aanhield in Stains. De bestuurder stopte de auto wel, maar schoot vervolgens op de agenten en ging ervandoor.

De auto waar hij in reed, zou zijn teruggevonden in het zuidoosten van de Parijse regio. Daar stal de man een auto die is teruggevonden op een parkeerplaats van de luchthaven Orly, meldde de nieuwszender Bfmtv.

Het incident was in de terminal Orly-Sud. Als gevolg van het incident mogen vliegtuigpassagiers er niet uitstappen. Volgens eerdere berichten zouden er mensen op het vliegveld zijn gegijzeld. Dit bleek later niet het geval.

De luchthaven van Orly ligt 14 kilometer onder Parijs.

UPDATE: De man staat te boek als geradicaliseerde moslim. De Franse autoriteiten hebben een onderzoek geopend.