Nieuws/Binnenland
768047440
Binnenland

Staatssecretaris Heijnen vindt aanpak NS-storing onder de maat, wil uitleg

DEN HAAG - Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat vindt dat de NS met de treinstoring van zondag „een zeer slechte beurt” heeft gemaakt. De bewindsvrouw vindt dat de manier waarop de vervoerder met de storing is omgegaan „echt onder de maat” was, en wil van de directie horen hoe dat is gekomen.

„Deze storing was heel erg vervelend voor reizigers. Ik wil van de NS precies horen waarom het hele treinverkeer plat is gelegd en waarom er geen vervangend vervoer is geregeld. Reizigers kregen weinig informatie en geen alternatief en daarmee was de aanpak van deze storing echt onder de maat”, zegt de staatssecretaris in een schriftelijke reactie. „Ik wil dan ook van de directie van NS weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat dit in de toekomst niet nog een keer gebeurt.” Wanneer de staatssecretaris met de NS-directie om de tafel gaat is nog niet duidelijk.

Het treinverkeer lag zondag vrijwel de hele dag stil als gevolg van een technische storing. De storing trad zondag aan het einde van de ochtend op en had volgens de NS invloed op het systeem dat de actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Aan het einde van de dag was die verholpen, maar het koste de NS veel moeite om alles weer op orde te krijgen. De eerste treinen kwamen pas weer op gang vanaf 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag. De NS zei dat het door de omvang van die storing ook niet mogelijk was alternatief vervoer in te zetten, zoals bussen.