Nieuws/Binnenland
768623
Binnenland

OM eist werkstraf taxichauffeur om ontucht

DEN HAAG - Een voormalige taxichauffeur uit Den Haag, die ontucht pleegde met een minderjarig en verstandelijk gehandicapt meisje, krijgt als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt een werkstraf van 240 uur. Ook eist het OM een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De 44-jarige man bekende met haar te hebben getongzoend, maar hij stelde dat het initiatief bij het meisje lag.

De Hagenaar was in november 2015 betrapt toen hij met het destijds zestienjarige meisje lag te zoenen in zijn taxibus. Het meisje - met het verstandelijke niveau van een zesjarige - verklaarde aan de politie dat er al geruime tijd iets tussen hen gaande was. Zij vertelde dat ze zoenden, dat hij haar borsten betaste en haar ook ’billenkoek’ gaf, als mensen niet keken. De WhatsApp-gesprekken tussen de twee ondersteunen haar verklaring.

Tijdens een politieverhoor bekende de man dat hij had getongzoend en ook de borsten van het meisje had betast. Maar tijdens de zitting gaf hij alleen het tongzoenen toe. Ook omschreef omschreef de verdachte zichzelf als ’iemand die moeilijk nee kan zeggen’. Volgens een psycholoog en de reclassering is de man „enigszins toerekeningsvatbaar.” Hij zou aan schizofrenie lijden.

De uitspraak van de rechter is over twee weken.