Nieuws/Binnenland

Zoektocht naar Anne Faber gestaakt wegens duisternis, donderdag verder

Getuige: Michael P. in park op dag vermissing

Door Redactie

Politie, De Telegraaf

ZEEWOLDE - De politie heeft de zoekactie naar de vermiste Anne Faber in Zeewolde voor woensdag wegens de duisternis stopgezet. Op het terrein rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort Zeewolde zocht de politie met de ME en speurhonden. Familieleden van verdachte Michael P. hebben daar in de buurt een vakantiehuisje. Bovendien is P. volgens een getuige op de dag van de vermissing, 29 september, in dat recreatiepark gezien.

Politie, De Telegraaf

Onze verslaggever Niels Kalkman was de hele dag in Zeewolde voor de laatste updates, lees zijn tweets (terug) verderop in dit artikel.

De politie besloot eerder op woensdag het zoekgebied uit te breiden naar de omgeving van Zeewolde (Flevoland) op basis van ,,nieuwe onderzoeksinformatie”. Wat die informatie dan precies inhield, werden geen mededelingen over gedaan. Er is niets gevonden, zo meldde een woordvoerder van de politie. De zoektocht wordt donderdag hervat.

Getuige zag P.

Een getuige meldt aan De Telegraaf dat hij verdachte Michael P. op 29 september, de dag van Anne Fabers vermissing, op het vakantiepark in Zeewolde heeft gezien. Dit heeft hij gemeld bij de politie. Van P. is bekend dat hij zelf ook in Zeewolde heeft gewoond.

De speciale boot met sonarapparatuur in Zeewolde.

De speciale boot met sonarapparatuur in Zeewolde.

GinoPress B.V.

De volledige tijdlijn van Niels Kalkman bekijk je hier.

Er is woensdag tot ongeveer 17.00 uur door de ME, Defensie en politie gezocht in het bos van Pijnenburg, dat zich uitstrekt tussen Den Dolder en Soest. Dit is het bosgebied rond de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, waar de verdachte verbleef voordat hij werd opgepakt. De politie krijgt van vrijwilligers nog altijd veel hulp aangeboden bij het zoeken. „Dat is attent maar niet nodig. We zetten nu alleen specialisten in”, aldus de politie.

Er werd een gebied van vier kilometer bos afgezet, meldde onze verslaggever ter plaatse. Twee politiehelikopters vlogen boven het bosrijke gebied. Ook werd een speciale boot met sonarapparatuur naar het zoekgebied rondom de Flediteweg in de buurt van het golfresort in Zeewolde gestuurd. Dit behoort tot de standaard uitrusting van het zoekteam. Uiteindelijk is de boot woensdag niet ingezet, laat de politie weten.

Vakantiehuisje

P., die maandag is opgepakt in verband met de vermissing van Anne, komt uit Zeewolde. Zijn familie heeft een vakantiehuisje op recreatiepark Horsterwold, dat ook in het zoekgebied ligt. De politie wil daar niet op ingaan. “We kijken in het hele gebied.”

Voorgeleid

P. wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij vast moet blijven zitten. Eerder werd hij veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar, afpersing, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit. Michael P. verbleef in de kliniek om zich voor te bereiden op geleidelijke terugkeer in de maatschappij.

De 25-jarige Anne Faber verdween uit Utrecht wordt sinds vrijdag 29 september vermist. In die regio wordt al anderhalve week naar haar gezocht. Sinds woensdag is dat zoekgebied uitgebreid.

Weet u meer? Mail Mick van Wely via m.van.wely@telegraaf.nl. Of gebruik onze WhatsApp-tiplijn: 06-13650952

Lees meer over