Nieuws
768671
Nieuws

’Delta stijgt op Wall Street’

De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting zonder grote bewegingen. Beleggers zijn in afwachting van het cijferseizoen, dat vanaf volgende week echt losbarst. Wel openden Delta Air Lines en BlackRock al de boeken. Verder wordt uitgekeken naar de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve.

Vliegtuigmaatschappij Delta maakt zich op voor een koersstijging. De winst daalde door de orkanen Harvey en Irma, maar de omzet pakte hoger uit. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, deed onder meer goede zaken met zijn indextrackers en krikte zijn winst op ten opzichte van een jaar eerder. De omzet was bovendien hoger dan verwacht.

Beleggers zijn met de gedachten ook al bij de reeks cijfers van grote banken die donderdag en vrijdag binnenstromen. JPMorgan en Citigroup bijten daarbij het spits af.

Notulen

De notulen van de Fed kunnen mogelijk meer inzicht geven in het rentebeleid van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Vuurwerk wordt er niet verwacht, de markt gaat al in ruime meerderheid uit van een volgende rentestijging in december. Mogelijk wordt er wel meer bekend over de afbouw van de balans.

Bij de overige bedrijven kan chipfabrikant Micron rekenen op belangstelling van investeerders. Het bedrijf liet weten voor ongeveer 1 miljard dollar aan extra aandelen uit te geven.

Dow Jones

De Chinese webwinkelgigant Alibaba kondigde aan zijn uitgaven aan technologische ontwikkelingen fors op te schroeven tot 15 miljard dollar. Op die manier wil het de strijd aangaan met concurrenten als Amazon en Google.

Dinsdag sloten de beurzen hoger. De Dow-Jonesindex steeg 0,3 procent tot een recordstand van 22.830,68 punten. De bredere S&P 500 dikte 0,2 procent aan tot 2550,64 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,1 procent bij en eindigde op 6587,25 punten. De S&P en Nasdaq bleven ook niet ver verwijderd van nieuwe records.