Nieuws/Buitenland
769086
Buitenland

Koppel wint grote geldprijs en wordt 11 dagen later beroofd

Het koppel in betere tijden.

Het koppel in betere tijden.

Een Engels koppel dat ruim 111.500 euro won in een loterij, is elf dagen later beroofd. Ze werden thuis overvallen door een gewapende bende terwijl ze in bed lagen te slapen. „Bijna twee weken lang waren we in extase en dan gebeurt dit”, aldus prijswinnaar Lee Davies.

Het koppel in betere tijden.

Het koppel in betere tijden.

De gemaskerde overvallers drongen binnen en schreeuwden: „Waar is het geld? Waar is het goud?” Vervolgens liep een overvaller met een metalen staaf in zijn hand op de vrouw af en dwong hij haar om uit bed te stappen.

De bende ging er uiteindelijk met bijna 14.000 euro aan juwelen en iPhones vandoor. Het leek erop dat de daders precies wisten wat er te halen was.

Kraslot

Lee Davies en Carryann Copestick wonnen het geldbedrag met een kraslot. Ze werden vorige maand gefotografeerd in het stadion van Wolverhampton Wanderes toen ze hun prijs aan het vieren waren. Veel lokale media schreven over het koppel. Een paar dagen later werden ze overvallen.

„Nadat we hadden gewonnen, waren we onze dromen aan het waarmaken. We hadden geïnvesteerd in een huis en hebben onze trouwerij gepland. Ook hadden hadden we kleren en juwelen gekocht”, legt Davies uit aan de Daily Mail.

Kinderen lagen te slapen

Lee Davies, 27 jaar oud, de vader des huizes, is opgelucht dat de overvallers zijn kinderen niet hebben lastiggevallen. Drie kleine kinderen van negen jaar, vier jaar en acht maanden oud. „Ze zouden anders zijn getraumatiseerd.”

De overvallers wilden van alles hebben. „Ze probeerden zelfs de verjaardagscadeautjes van mijn dochter mee te nemen.”

’Bang voor de toekomst’

Het is nog niet duidelijk of het koppel doorgaat met het huwelijk. Ze zijn bang voor de toekomst. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar tips.