Nieuws/Binnenland
769093
Binnenland

Bestuurders Chickfriend op vrije voeten

ZWOLLE - De twee bestuurders van het bedrijf Chickfriend komen vrij in afwachting van hun proces. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle woensdag. Het duo zit sinds 10 augustus vast in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar het eierenschandaal.

Martin van de B. (31) uit Barneveld en Mathijs IJ. (24) uit Nederhemert worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. Daarnaast worden ze verdacht van het voorhanden hebben van een verboden ontsmettingsmiddel.

Actie opsporingsautoriteiten

Ze zijn beiden in augustus opgepakt bij een actie door de opsporingsautoriteiten. Acht locaties in Nederland zijn toen doorzocht, waaronder de woningen van de twee. Ook in België zijn doorzoekingen geweest.

Eind september werd de voorlopige hechtenis nog met twee weken verlengd onder meer omdat het OM nog getuigen wilde horen. Volgens de raadkamer van de Zwolse rechtbank is het voor het lopende onderzoek nu niet langer van belang dat de verdachten in afwachting van hun proces vast blijven zitten.