Nieuws/Binnenland
769140
Binnenland

Verdachte doodgeschoten, drie anderen gearresteerd

Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis verijdeld

ROOSTEREN - UPDATE 20.56 uur - De politie heeft woensdag de ontsnapping kunnen voorkomen van een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de politie wilden criminelen in Limburg een helikopter kapen om de gedetineerde te bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren een verdachte dood. Ooggetuigen meldden aan lokale media dat er een lichaam op een grasveld lag dat was afgedekt met een wit laken. Drie verdachten zijn opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Ze zitten in beperkingen. Dat betekent dat ze afgezien van hun advocaat geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

Automatisch vuurwapen

Een van de verdachten gooide op de vlucht een tas weg waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten. De politie is nog op zoek naar een aantal andere verdachten. Net als het opgepakte drietal zijn zij bij politie en justitie bekend vanwege „hun relatie met de Amsterdamse onderwereld”.

Hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn is nog onbekend. Wel zei recherchechef Olivier Dutilh dat hun identiteit bekend is. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de crimineel is die vermoedelijk wilde ontsnappen.

De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef „diverse goederen” bij zich die ze hadden kunnen gebruiken bij de ontsnappingspoging. Hij gaf geen details.

Het onderzoek in Maarheeze.

Het onderzoek in Maarheeze.