Nieuws/Binnenland
769403
Binnenland

’Hij wilde ons duidelijk raken’

Publiek duikt weg voor wegpiraat centrum Utrecht

De dollemansrit eindigde met een klapband op de stoep.

De dollemansrit eindigde met een klapband op de stoep.

Utrecht - Een man is woensdagmiddag met volle vaart ingereden op publiek aan de Voorstraat in Utrecht. Tien minuten daarvoor waren hij en een vrouw geweigerd bij coffeeshop Pleasure. De ravage op straat was enorm, er vielen wonder boven wonder geen gewonden.

De dollemansrit eindigde met een klapband op de stoep.

De dollemansrit eindigde met een klapband op de stoep.

Het incident vond rond 14.20 uur plaats in de Utrechtse Voorstraat. Portier Guna van Coffeeshop Pleasure vertelt: „Opeens kwam hij keihard aanrijden op de stoep. Ik trok een bezoeker mee naar binnen, hij wilde ons duidelijk raken. Daarna reed hij door over de stoep, waarbij hij een terras overhoop reed.”

Het terras was van lunchroom Gys, waar op dat moment geen bezoekers zaten. Een serveerster kon net op tijd naar binnen vluchten, toen de auto in volle vaart voorbij reed. Voetgangers sprongen net op tijd aan de kant. De portier schat dat de auto met 50 kilometer per uur over de stoep reed.

Volgens de portier wilde de man hem doelbewust aanrijden. „De vrouw kon zich niet legitimeren en daarom werd het duo geweigerd. Daarop maakte de man stampij, maar vertrok. Even later had hij ruzie met een stel jongeren op straat. Tien minuten later kwam hij dus aangereden.”

De dollemansrit eindigde met een klapband op een betonnen rand, waarna de airbags uitklapten. De bestuurder meldde in eerste instantie dat het een ongeval was. Volgens getuigen maakte hij ruzie achter het stuur met de bijrijdster. Hij is opgepakt door de politie. Het is niet duidelijk of hij drank of drugs ophad. De politie heeft een blaastest bij hem afgenomen.

De Voorstraat stond direct na het incident vol geschrokken buurtbewoners en gasten van de vele lunchrooms in de straat. De weg bleef lange tijd afgesloten voor onderzoek. De auto is weggesleept door een berger.