Nieuws/Binnenland
769498
Binnenland

Boze buurman niet vervolgd: ’U handelde uit noodweer’

Buurvrouw ingesmeerd met hondenpoep om wegslingeren chihuahua

Dit is niet de weggeslingerde chihuahua.

Dit is niet de weggeslingerde chihuahua.

BREDA/OSSENDRECHT - Een man uit Ossendrecht die het gezicht van zijn buurvrouw had ingesmeerd met hondenpoep omdat zij zijn geliefde chihuahua in de lucht slingerde, gaat vrijuit. Volgens het Openbaar Ministerie en de rechter handelde de man namelijk uit noodweer.

Dit is niet de weggeslingerde chihuahua.

Dit is niet de weggeslingerde chihuahua.

Verdachte A.S. en zijn 70-jarige buurvrouw moesten woensdag voor de politierechter verschijnen. De vrouw deed afgelopen juli aangifte gedaan tegen de buurman. Haar gezicht was door de man ingesmeerd met hondenpoep toen ze haar hond uitliet.

S. en zijn vrouw lieten hun drie honden - waaronder twee chihuahua’s - uit, op het moment dat ook de buurvrouw, waarmee S. al lang in de clinch ligt, een wandeling maakte met haar viervoeter. De drie kruisten elkaar, waarop de buurvrouw aan de riem van een van de chihuahua's begon te trekken. De vrouw meende dat ze te weinig ruimte had om haar buurman en zijn gevolg te passeren.

’Flink wat poep’

De vrouw slingerde het kleine dier de lucht in en zou de man ook een paar rake klappen hebben verkocht, waarop de buurman een zakje hondenpoep inzette. „Ik had op dat moment een zakje met flink wat poep in mijn hand en het kan best dat tijdens de worsteling uitwerpselen op de buurvrouw terecht zijn gekomen. Dat heb ik niet bewust gedaan”, aldus de man uit Ossendrecht, schrijft BN DeStem.

Het Openbaar Ministerie trok die lezing in twijfel. Volgens de politie zat de vrouw namelijk ’behoorlijk’ onder de uitwerpselen. Toch oordeelde ook de rechter dat de man niet anders kon, omdat zijn hond werd aangevallen. S. wordt daarom niet vervolgd.

De buurvrouw ontkent overigens dat ze het hondje van drie kilo in de lucht heeft gegooid: ze zou dat vanwege haar reuma niet kunnen. Foto’s waarop te zien is dat de vrouw met stukken hout aan het sjouwen is, zouden volgens de advocaat van S. echter anders doen vermoeden...