Nieuws/Binnenland
769745
Binnenland

Premier beantwoordt vragen over regeerakkoord

Rutte in gesprek met kiezers

Volle bak voor Rutte in Etten-Leur.

Volle bak voor Rutte in Etten-Leur.

Etten-Leur - VVD-leider Mark Rutte heeft vanavond ruim anderhalf uur met een paar honderd kiezers gesproken over het regeerakkoord. In de aula van een middelbare school in Etten-Leur ging de premier in op vragen over alle plannen die de nieuwe coalitie in petto heeft.

Volle bak voor Rutte in Etten-Leur.

Volle bak voor Rutte in Etten-Leur.

Rutte kreeg vragen over allerlei onderwerpen. Zo wilde iemand weten wat het nieuwe kabinet gaat doen voor chronisch zieken en vroeg een basisschoolleerling uit groep 7 zich af wat de premier gaat doen voor leraren.

Een VVD-volksvertegenwoordiger uit defensiedorp Deurne wilde weten waarom de vier partijen niet nog meer geld aan de krijgsmacht besteden. „Ik schaam me er voor dat we ons niet houden aan de afspraak met de Navo”, zei de liberaal. Rutte benadrukte dat er 1,5 miljard extra naar defensie gaat: „We gaan het bij lange na niet halen. Als de economie gaat groeien moet er weer een flinke plas geld bij.”

Rutte werd ook gevraagd naar de minder leuke punten uit het regeerakkoord. De VVD-leider gaf eerlijk toe dat de twee hypotheekmaatregelen hem niet bevallen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart werd de VVD veruit de grootste partij in het Brabantse Etten-Leur met 26,2 procent van de uitgebrachte stemmen.

Onze verslaggever Alexander Bakker volgt het gesprek en geeft live updates via Twitter.

Voor de complete tijdlijn van Alexander Bakker klik je hier.