Nieuws/Binnenland

Riante inkomsten in semipublieke sector mogen

Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris

Door Jorn Jonker

ANP

Den Haag - De vlag kan uit bij Matthijs van Nieuwkerk en andere grootverdieners in de publieke sector. Het nieuwe kabinet gaat de wet blokkeren die hun riante inkomsten moest aanpakken.

ANP

Dat bevestigen meerdere coalitiepartijen bij navraag door deze krant. Werknemers in de publieke sector mogen meer blijven verdienen dan een minister. Dat is, inclusief vergoedingen en pensioenopbouw, nu 181.000 euro per jaar.

Rutte II had grootse plannen voor mensen die van belastinggeld betaald worden. Voor een deel zijn die ook doorgevoerd bij de topbestuurders, maar voor de rest die veel verdient, moest de wet nog aanpast worden.

Lees meer: Asscher ziedend om afstellen wet

Lees meer over

Hilly432
12 okt. 2017 17:16

De mensen die hier echt werken, leraren, politie, monteurs, bouwvakkers, mensen in de zorg enz.enz. hoeven er niets bij, maar die arrogante kwasten van de NPO moeten nog meer van onze belastingcenten. Wat bij de NPO zit is een verlengstuk van Den Haag, Ze verdienen nu al tonnen, maar dat is niet genoeg, het is een schande. Van Nieuwkerk zit nu al rond de 5 ton. Ze zijn dankzij de politiek allemaal al miljonair! Verdienen doen ze dot NOOIT!

Jeroen Van Diek
12 okt. 2017 14:27

Hij verdiend dat , hij heeft nog niet genoeg die man, gun die man ook wat.

ariedejong.1935767
12 okt. 2017 12:36

moeten de kijkers nog langer naar dat a.d.h.d mannetje kijken en een dik loon op strijken hij is een verleng stuk van de politiek als hij zo begaan is met de burgers laat hem dan een deel van zijn riante inkomen af staan aan de voedselbank dan ben je eerlijk en geen graaier

Mikelodeon
12 okt. 2017 11:56

Dus de grootgraaiers mogen nog meer graaien, maar een verhoging van het minimumloon kan niet? Het is een grove schande dat de belastingen en de kosten voor de belastingbetalende worden verhoogd en gebruik voor de verrijking van de graaiers. Het is prima dat bepaalde mensen een stuk meer verdienen. Maar het zou ook heel normaal zijn dat mensen op een minimum loon met een volle werkweek ook normaal rond zouden kunnen komen. Echter zullen de heren politici zich daarmee niet bezighouden omdat ze alleen maar aan zichzelf denken en hun lobbys voor hun eigen baantjes na hun politieke loopbaan.

joannes 1947
12 okt. 2017 11:53

Weer een smet op dit knutselkabinet!

jan115
12 okt. 2017 11:49

Dus een programma waar ik nooit aan kijk. Daar gaan wel belasting centen naar toe. Stelen noem ik dat. De grootste criminelen zitten dus echt in Den Haag.