Nieuws/Binnenland
772086445
Binnenland

Ismail el Bakali (21) gezocht voor doodschieten Omar Essalih in Amsterdam

De voortvluchtige Ismail el Bakali (21) zit mogelijk ondergedoken in Spanje.

De voortvluchtige Ismail el Bakali (21) zit mogelijk ondergedoken in Spanje.

AMSTERDAM - De politie heeft beelden verspreid van een man die betrokken zou zijn bij de dood van crimineel Omar Essalih eerder dit jaar in Amsterdam. De verdachte verblijft mogelijk in het Spaanse Marbella. Essalih werd in de nacht van 2 op 3 mei door kogels om het leven gebracht.

De voortvluchtige Ismail el Bakali (21) zit mogelijk ondergedoken in Spanje.

De voortvluchtige Ismail el Bakali (21) zit mogelijk ondergedoken in Spanje.

Op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan in Amsterdam werd Essalih rond 03.30 uur die nacht neergeschoten. Hij overleed ter plekke. Het is niet duidelijk of Essalih slachtoffer is geworden van een geplande liquidatie of dat het mogelijk om een uit de hand gelopen ruzie ging.

Er zijn tenminste drie personen betrokken bij het dodelijke schietincident. In juli is een verdachte aangehouden wiens rol nog wordt onderzocht. Hij is inmiddels weer vrij. Een tweede verdachte is op 27 augustus aangehouden en zit in voorarrest. De derde verdachte in het onderzoek is Ismail el Bakali, die sinds enige tijd voortvluchtig is. Hij is mogelijk in een auto naar Spanje gevlucht. De 21-jarige Amsterdammer kende het slachtoffer. De bewuste nacht was hij nog in de omgeving van de Panamalaan. Hij werd nog gecontroleerd door een agent en moest zijn identiteitskaart laten zien. Op camerabeelden uit de buurt is te zien dat El Bakali bij iemand achter op een scooter zit.

Buitenlands verblijf

Waar El Bakali zich op dit moment bevindt, is niet bekend. Wel heeft de politie sterke aanwijzingen dat hij in juli met een auto naar Zuid-Spanje is gebracht. Daar heeft hij vermoedelijk enige tijd in Marbella doorgebracht, maar bij huiszoekingen op verschillende adressen is hij niet aangetroffen.

Mogelijk verblijft hij nog in de omgeving van Marbella, maar het zou kunnen dat hij zich nu ergens in Nederland verscholen houdt. „De politie houdt er sterk rekening mee dat El Bakali zich inmiddels in Marokko kan ophouden, waar een aantal familieleden van hem woont.”

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952