Nieuws/Binnenland
780195287
Binnenland

Tropische storm blijft uit, ABC-eilanden halen opgelucht adem

Willemstad zette zich schrap voor een tropische storm.

Willemstad zette zich schrap voor een tropische storm.

WILLEMSTAD - De aangekondigde tropische storm die woensdag over Curaçao, Aruba en Bonaire zou trekken, heeft geen grote gevolgen gehad. Op de eilanden is daarom met opluchting gereageerd. Volgens minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas blijkt hieruit dat Curaçao een gezegend land is, hij dankte God voor het uitblijven van grote schade.

Willemstad zette zich schrap voor een tropische storm.

Willemstad zette zich schrap voor een tropische storm.

Op Curaçao was woensdag in alle haast vanaf 11.00 uur een avondklok ingesteld. Pisas legde tijdens een persconferentie woensdagavond uit dat de regering wegens de dreiging van de tropische storm geen andere keuze had. Uiteindelijk bleef het woensdag bij iets meer regen dan gebruikelijk. Pisas waarschuwde wel dat er nog veel regen en onweer aan kan komen. Niettemin wordt de avondklok donderdag om 04.00 uur opgeheven. De code rood is gewijzigd in code oranje.

Op Bonaire is volgens de overheid woensdag "een behoorlijke hoeveelheid water gevallen". Ook daar is gewaarschuwd dat er de komende dagen nog meer wateroverlast kan zijn. Maar volgens de overheid kunnen de scholen donderdag gewoon weer open.

Ook op Aruba bleef het relatief rustig. Wel heeft de regering vastgehouden aan het advies om thuis te blijven tot in ieder geval donderdag 06.00 uur ('shelter in place'). Daarna zijn alle maatregelen ingetrokken en kan Aruba, volgens minister-president Evelyn Wever-Croes, weer normaal draaien.