Nieuws/Binnenland
780801400
Binnenland

Aangifte van poging tot moord door aangevallen persfotograaf

DEN HAAG - De persfotograaf die maandagavond samen met zijn vriendin werd aangevallen in Lunteren heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag of moord. Zijn auto werd maandag ondersteboven gegooid door een shovel. Hij en zijn vriendin raakten bekneld en konden worden bevrijd door de brandweer. De politie hield maandag al twee verdachten aan.

Timothy zegt dat hij vanwege zijn verwondingen niet zonder pijnstillers kan. „Ik heb al veel ibuprofen en paracetamol op, dan gaat het wel met de pijn”, aldus de fotograaf die gratis rechtsbijstand krijgt van juristen van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Hij heeft dinsdag al meer dan zeshonderd telefoontjes gekregen en meerdere interviews gegeven. „Vanavond zit ik nog bij Op1.”

De hobbyfotograaf was maandagavond samen met zijn vriendin naar een autobrand gegaan om foto’s te maken. „Er was geen brand te zien. Opeens kwamen er toen vier mannen op mij en andere fotografen af, ouderen en jongeren. Ze bedreigden ons met de dood en ik had meteen het gevoel dat het menens was.” Vanwege de ernst van de bedreigingen liep Timothy terug naar zijn auto en belde het alarmnummer.

’We zaten klem’

„In de auto zag ik twee mannen wegrennen, ik dacht dat ze vluchtten omdat ze niet gepakt wilden worden vanwege de bedreiging.” Niet veel later komen de twee met een shovel aanzetten. „Achteraf gezien had ik meteen moeten vertrekken, maar achter ons stonden andere fotografen, dus we zaten klem.”

De shovel pakte de auto van de fotograaf op en gooide deze uiteindelijk ondersteboven in de sloot. Vier mannen sloegen ook nog met stokken op de auto in. Uiteindelijk werden Timothy en zijn vriendin ontzet door de brandweer.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo