Nieuws/Buitenland
785339100
Buitenland

Na blauw en roze zwerfhonden nu groene viervoeters gezien in Rusland

Niet de hond uit het verhaal.

Niet de hond uit het verhaal.

Podolsk - Eerder werden er al roze en blauwe honden in Rusland gesignaleerd, nu is er een roedel felgroene honden gezien in de plaats Podolsk.

Niet de hond uit het verhaal.

Niet de hond uit het verhaal.

Op sociale media zijn foto’s van de gekleurde viervoeters gedeeld. Volgens Vice woont de roedel zo’n 40 kilometer ten zuiden van Moskou.

Waarschijnlijk hebben de honden hun ongebruikelijke kleur verkregen door in de groene verf te rollen. Die verf zou dan op de grond in een verlaten warenhuis in de buurt liggen.

De groentjes verkeren volgens de Russische overheid in goede gezondheid. Sergei Voskrensky, de regionale voedsel en agricultuurminister omschrijft de dieren als ’erg vriendelijk’.

Roze en blauwe honden

De groene honden zijn slechts enkele dagen na de ontdekking van de roze viervoeters gezien. De roze honden waren gesignaleerd in een gebied waar eerder chemische wapens werden ontwikkeld. Volgens Daily Mail zijn de roze honden nog niet onderzocht.

In Dzerzhinsk, een van ’s werelds meest vervuilde locaties, waren eerder deze maand zeven blauwe honden gezien. Volgens Dmitry Karelkin, hoofd van een lokaal dierenziekenhuis, kwam dat door een chemische stof uit de regio. Maar, zo wist Karelkin te vertellen: de dieren hebben geen last van hun kleur.