Nieuws/Binnenland

Politie vermoedt dat lichaam Anne Faber in omgeving Nulderpad Zeewolde is verborgen

Zoektocht in Zeewolde.

Zoektocht in Zeewolde.

Niels Kalkman

ZEEWOLDE - De politie vermoedt dat het lichaam van Anne Faber in de omgeving van Zeewolde is verborgen. De 25-jarige vrouw uit Utrecht is spoorloos sinds 29 september. Ze verdween tijdens een fietstocht.

Zoektocht in Zeewolde.

Zoektocht in Zeewolde.

Niels Kalkman

Woensdag besloot de politie het zoekgebied uit te breiden naar de omgeving van Zeewolde (Flevoland). De politie zoekt donderdag vooral in het gebied rondom de kruising Groenewoudse Weg/Spiekweg.

Volgens de politie is besloten daar te zoeken op basis van informatie die de afgelopen nacht is verzameld. Om welke informatie het gaat, is niet duidelijk.

Michael P.

De 27-jarige verdachte in de zaak, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond. Het terrein in Zeewolde waar onderzoek wordt gedaan, rondom de Flediteweg in de buurt van golfresort Zeewolde, werd woensdag afgezet met hekken en bewaakt door de ME.

Er is ook gezocht in de omgeving van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, de plek waar de verdachte verbleef voordat hij maandag werd opgepakt.

De rechter-commissaris beslist donderdag in de loop van de middag of de verdachte in de zaak Anne Faber vast blijft zitten.

Lees meer over