Nieuws
785706
Nieuws

Herkenbaar

Wat er gebeurt als je een moeilijke naam hebt ...

Een bijzondere naam mag dan misschien origineel zijn, maar leuk is het zéker niet altijd. Zo moet je jouw naam minimaal drie keer uitspreken als je jezelf voorstelt, is spellen een drama en dan hebben we flauwe woordgrappen nog niet eens genoemd. Om moeilijke naamgenoten een hart onder de riem te steken, is er nu een hastag in het leven geroepen.

Het is al jaren dé trend onder sterren: een originele naam bedenken voor hun kroost. Zo noemde Gers Pardoel zijn dochter Goud, heet de dochter van Angela Schijf Zus, kreeg het zoontje van Miljuschka de naam Rembrandt en noemde Caro Lenssen haar dochtertje Piet.

---Wat er gebeurt als je dezelfde naam hebt als Beyonce---

Naamgrappen

Dat lang niet iedereen blij is met de naam die ze van hun ouders hebben meegekregen blijkt uit de hastag #GrowingUpWithMyName. Een kleine greep uit de reacties:

Erik Vedder: "Ik zoek een eindje vedder ..."

Siebe: "Ja, ik weet dat ik een jongensnaam heb. Ik kan er er ook niets aan doen ..."

Romeo: "En, waar is Julia?"

Ilke: "Silke? Elke? Hoe?"

Hoop: "Ik HOOP dat je een fijne dag hebt?"

Alice: "Als in Alice in Wonderland?"

Laura: "Een hele lieve meid. Als ik in haar ogen kijk ben ik de weg heel even kwijt ..."

Linda: "Linda, linda, linda: ik wil alles voor je doen ..."

Naamgenoten gezocht

Heb jij ook een bijzondere naam en worden er altijd flauwe woordgrapjes gemaakt, komt het er nooit vloeiend uit of moet je het ook altijd spellen? Laat dan hieronder je reactie achter of stuur je gegevens naar [email protected] en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!